Индивидуално обслужване
0700 80 006

Хибридни Системи-естествената комбинация

Публикувано на 04/04/2019

Хибридните технологии са предназначени да предоставят лесен монтаж на комбинирани системи за отопление, охлаждане и битова гореща вода. Хибридната термопомпа може да намали пространството за монтаж и да предостави решения за малки апартаменти и еднофамилни къщи.  Тази система комбинираща газ и термопомпа въздух-вода е естествена комбинация за жилища, в които се иска възползване от два типа енергийни източника- традиционни и възобновяеми,  както и за къщи които нямат достъп до газопроводната мрежа, използвайки компресиран газ. Периода, в който термопомпата не е ефективна при нашите климатични условия е къс, и не е необходимо често зареждане или сменяване на съдовете за съхранение на газта.

В зависимост от външната температура, цените на енергията и вътрешното топлинно натоварване, хибридната термопомпа винаги избира най-икономичния режим. Осигуряват достатъчно топлина при проекти за обновяване.

Когато става въпрос за избор, на високоефективно, икономично и щадящо околната среда отопление, хибридните термопомпи са първото нещо , за което се сещаме, защото енергията, която използва тя, е практически неизчерпаема и доставена от природата до дома ни. С тези системи Вие сте независими от нестабилните цени на фосилните горива и осигурявате в дома си изключителен комфорт, опазвайки околната среда. Те ни дават висока ефективност и ниски емисии. Могат да се използват и за подмяна на съществуващ котел.

Хибридните термопомпи имат опция онлайн контролер , с който можете да управлявате, чрез приложение вашето вътрешно тяло от всякъде. През вашата локална мрежа или интернет , можете и да следите консумацията на електроенергия.

shema s kusta altherma 1

Термопомпите с хибридна технология могат да се свържат и към соларна система за осигуряване на гореща вода, по този начин се използва слънчева енергия. Най-често тези системи се използват, когато искате да усвоите енергията от слънцето. Възможно е и да се свърже в паралел и отделен обемен бойлер за БГВ. Идеята е студената битова вода да се подгрее предварително със слънчева енергия и след това, ако е необходимо да се до-подгрее.

Когато е в режим охлаждане и БГВ, подгряването на БГВ се извършва  само от вградения котел. В режим отопление има два варианта: първият е чрез превключване в зависимост на отношението на външната температура на водния кръг и втория по фиксирана външна температура. Вградения котел може да се включи едновременно за подгряване на БГВ.

Когато температурата на водния кръг не достигне зададената стойност за определено време, при работа на термопомпата, вградения котел се включва и поема подгряването.

Важно е наличието на минимално съдържание на вода, особено за подпомагане на правилното изпълнение на циклите на размразяване.  За разлика от стандартните термопомпи, при хибридните цикъла на режим „DEFROST“ е много по-къс и ефективен , защото е подпомаган от газовия кръг. Минималния обем вода, който трябва да се гарантира е 7 литра на 1 инсталиран kW за всички системи. Изсушителите съдържат минимум 3l/kW, съдържание на вода в системния кръг на изсушителя.

Предимствата на хибридните технологии са много, но можем да отбележим основните, високотехнологични  системи и най-висока енергийна ефективност ,водният кръг е напълно защитен от замръзване-идеално за студени региони, иновативно интегриране на котела с монтажни предимства, увеличаване на % ВЕИ при подгряване на БГВ, интелигентно включване, компактни външни тела.

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button