VRF, VRV системи

Начало/VRF, VRV системи

VRV (VRF) са вид системи за централна климатизация на сгради. Те функционират по технологията за променлив обем на хадилния агент, която позволява циркулация само на минимално количество от него, необходимо по време на отделен отоплителен или охладителен период. По този начин системата поддържа зададените температури и гарантира, че тя автоматично се изключва, когато в помещението няма никой. Този уникален механизъм постига по-голяма устойчивост в дългосрочен план, тъй като крайните потребители пестят разходи за енергия и същевременно намаляват въглеродните емисии. Този механизъм им дава възможност да контролират поотделно няколко зони за климатизация по едно и също време.
В буквален превод VRV (Variable Refrigerant Volume) означава променлив обем на хладилния агент, а VRF (Variable Refrigerant Flow) – променлив поток на хладилния агент – два различни термина, които се отнасят за една и съща технология. Разликата между тях е, че VRV е търговска марка на Daikin Industries, Ltd., а всички други компании, които копират тази технология, я наричат ​​VRF.

Системата работи подобно на мулти сплит, като към 1 външно тяло могат да се свържат до 64 вътрешни тела. Всеки отделен вътрешен модул определя капацитета, който му е необходим в зависимост от текущата вътрешна температура и температурата, зададена от дистанционното управление, а общата потребност между тях ще определи как външното тяло да регулира обема на хладилния агент и температурата.

През последните години VRV (VRF) системите заемат все по-голям пазарен дял в областта на климатичните системи. Те са иновативно, съвременно и многофункционално техническо решение, с ниска енергоемкост и лесна поддържка.

За контакт и връзка с нас можете да попълните формата по-долу или се свържете с нас на посочените телефони за връзка: 0895 50 37 95, 0898 71 84 18