Индивидуално обслужване
0700 80 006

Тръбни системи

trabna razbodka

Изграждането на тръбната разводка на отоплителните и климатични инсталации е от изключителна важност, защото от нейното изпълнение зависи как след това ще функционира отоплителната системата.

Ние от Мега Електроникс работим в насока ниска цена с високо качество и продуктивност за нашите клиенти. Екипът ни от инженери коментира всеки подаден проект от инвеститора и се стараем да изложим на нашите клиенти всички възможни опции за изграждането на системата, за да могат те да вземат най-правилното решение.

Тръбните системи при отоплителните инсталации са PPR, поцинкована метална тръба, Al-Pex и полиетиленова тръба.

PPR тръбата, която използваме е полипропиленова тръба с междинен слой от фибростъкло на водещите производители Pilsa, Турция и Unidelta, Италия. Стъклофибърната тръба е подходяща за малки и големи диаметри, като нейната надеждност е по-висока, както и гарантирания период на експлоатация от производителя.

При PPR тръбата е важно да бъде укрепвана през определените от производителя  разстояния за различните диаметри, както и да бъде добре изолирана не само в правите участъци, но и на местата на укрепването, защото обикновено от там се получават нежеланите течове след това. Изолацията, използвана при отоплителните и охладителни системи, е k-fleks от микро пореста гума с минимална дебелина на стената 9 мм, за да може да се избегне на 100% овлажняване на тръбните разводки. От практиката установяваме, че този тип тръба е подходяща за системи с температура на топлоносителя до 65 градуса.

ppr pipe colector

При необходимост от по-високи температури на топлоносителя и газови връзки може да бъде използвана тръбна разводка от поцинкована тръба на прес фитинг, което има и своите предимства.

При тази тръба изпълнението и диаметрите са по-малки, защото движението на флуида е с по-ниско съпротивление и на места, където сме ограничени от мястото за преминаване на тръбите, е изключително подходяща. Прес фитинга ни дава също така по-дълъг живот и по-висока надеждност при тръбните връзки.

При тези тръби също важи изложеното по-горе за тръбната изолация и нейната дебелина на стената, а именно минимум 9 мм от микро пореста гума.

Ние работим с поцинковани тръби на италианския производител Raccorderie Metalliche.

При инсталации изготвени с прес фитинг на поцинковани тръбни системи залагаме на марката Steel press.

AlPex с алуминиева вложка е тръба, която се използва за връзка на конвектори към централни щрангове, радиатори към колекторно табло и други дребни връзки. Тук залагаме на продуктите на Unidelta, Италия и Frankishe, Германия.

Полиетиленовата тръба  е подходяща за изграждане на системи за подово отопление, като световно известни производители са Oventrop и Rehau – Германия.

Interplast – Гърция произвежда пластмасови тръби и фитинги по най-високите спецификации за използване в отоплението  и покрива широк спектър от приложения в областта на строителството на къщи, техническите проекти и промишлените съоръжения.

CHETIN - Турция произвежда пластмасови тръби, фитинги и подложки за подово отопление. Те са проектирани по модерни технологии и се отличават с високо качество и надежност.

Повече по темата можете да откриете в разделът ни за подово отопление.

Call Now Button