Индивидуално обслужване
0700 80 006

Демонтаж на климатици

ТИП НА КЛИМАТИКАМОЩНОСТЦЕНА ЗА ДЕМОНТАЖ
Климатици сплит битови /при монтаж на нов, закупен от Мега Електроникс/ до 24 000 BTU80 лв.
Климатици сплит битовидо 24 000 BTU100лв.
Климатици сплит битовинад 24000 до 36000BTU150 лв.
Колонни, канални, касетъчни и таванно подови климатицидо 24 000 BTU150 лв.
Колонни, канални, касетъчни и таванно подови климатицинад 24000 до 60000 BTU200 лв.
Колонни, канални, касетъчни и таванно подови климатицинад 60000 до 90000 BTU280 лв.

*Посочените цени са в български лева, с вкл. ДДС! 

**Цените не включват подемна техника и скеле която се заплаща отделно при необходимост.

Климатиците от високостенен тип се считат за едно от най-добрите средства за охлаждане на всякакви помещения – малки и големи, жилищни и офисни. Ако Ви се налага да демонтирате климатик, ние ви съветваме да прибегнете до услугите на квалифицирани специалисти, тъй като неправилния демонтаж може да предизвика щети или да повреди уреда.

Причините за демонтаж на климатик могат да бъдат най-различни. В случаи на повреда, необходимост от подмяна, почистване или поддръжка, се налага да бъде извършен демонтаж. Освен това много хора предпочитат да демонтират сплит климатиците през студените есенни и зимни дни. Друга причина е отстраняваенто на неприятни миризми през горещия летен сезон. Неприятната миризма е причинена от акумулирането на вода в специална ваничка във вътреното тяло на климатика. Тъй като бактериите, мухълът и други микроорганизми виреят добре при влажни условия, тази среда благоприятства тяхното развитие, и от там разнасянето на неприятни миризми в помещението.

Ако все пак се интересувате от информация по темата, в няколко стъпки, описани по-долу, вие може да почерпите знания как да демонтирате климатик.

Сплит климатиците имат външни и вътрешни тела, които не са свързани помежду си, което улеснява задачата за демонтаж на този вид климатици.

img 1606c8a987e4c2b222f5177f88a89fd2 v

Препоръчително е да изчакате няколко дена след наличието на обилни валежи, тъй като насъбралата се вода ще даде повод за обстойно почистване на помещението след демонтажа. Ще трябва да си набавите винтоверт или отвертка, както и ръкавици и водонепромокаеми обувки.

СТЪПКА 1

Съображение от първостепенно значение, което трябва да вземете предвид, е да предотвратите изтичането на фреон в атмосферата. Той трябва да бъде събран във външното тяло на уреда. Това става като включите климатика на възможно най-ниска температура в режим на охлаждане, като се уверите, че компресора работи. За интервал от 25-30 секунди, кранът на по-малката тръба трябва да бъде затворен, а в последствие същото трябва да се направи и с по-голямата (разположени са на външното тяло на уреда). По време на този процес, компресорът трябва да функционира, като уредът се изключва след затварянето на по-големия кран от дистанционното управление, в последствие и от мрежата. Преди да демонтирате климатика се уверите, че захранването е изключено. След това изключете уреда от контакта. Не е безопасно да демонтирате каквито и да било уреди без да направите това.

СТЪПКА 2

Поставете стара хавлиена кърпа или парцал на пода, където възнамерявате на преместите климатика, след като бъде демонтиран. Дори да не валяло с дни, е твърде вероятно тялото на климатика да съдържа вода, която може да порази хубавия Ви дървен под или новозакупен килим.

СТЪПКА 3

Това, което следва е отстраняването на медната тръба на климатика, която свързва вътрешното и външното тяло. Важно е да не забравите да поставите кофа или друг съд под телата, за да избегнете леко разливане на охлаждащия агент. Комуникативните и захранващи кабели следва да бъдат разкачени.

СТЪПКА 4

Трябва да прецените типа на захващане на вътрешното тяло към панела, за да не нанесете щети при демонтажа. Вътрешното тяло може да бъде разкачено от панела като го повдигнете нагоре. Следва да отстраните панела и да го поставите настрани. Друг вариант е да го монтирате обратно на вътрешното тяло на климатика.

img 618e22a19303cd2dcebe204c82d04908 v

СТЪПКА 5

Пристъпете към демонтажа на външното тяло на климатика. Понякога то се монтира на по-високо от вътрешното тяло, така че внимавайте докато го демонтирате и използвайте сигурна стълба или друго помощно стабилно средство. Осигурете си помощта на един приятел, който да седи отдолу и да предупреждава и предпазва преминаващите и на още един, който да помага за повдигането на външното тяло. Предупредете и съседите си, ако има такива под вашето помещение. Падането на външното тяло върху някого може да причини сериозни, а понякога и фатални последствия, затова не трябва да пренебрегвате тези съображения за сигурност. Отстранете жиците и тръбите от уреда и го развийте от стената, или го смъкнете ако е прихванат със скоби.

След демонтажа на климатика, ще остане дупка в стената на вашата стая. В случай, че планирате да монтирате нов климатик, тази дупка е възможно да бъде използвана за новия монтаж. Ако не планирате да слагате климатик на това място, ще бъде необходимо да предприемете съответните ремонтни дейности, за да я отстраните и възстановите доброто състояние на стената.

Винаги, когато демонтирате уреди, които са свързани с ел. мрежата или използват за функционирането си токсични течности, е най-добре да потърсите квалифицираната помощ на професионалист. Когато демонтирате стар сплит климатик, не трябва да забравяте, че съдържа хладилен агент, който трябва да бъде източен по съответния правилен начин, без да нанасяте щети на околната среда.

И все пак, ако сте решили да демонтирате климатика сами, вземете всички възможни предпазни мерки. Не използвайте столове или други нестабилни помощни средства, за да стигнете до климатика. Винаги използвайте стълба, в случай, че тялото е на по-високо. Външните тела на климатиците са тежки, като усещането за тежест се засилва от големия им обем, така че, ако имате проблеми с кръста или други схващания, използвайте помощта на друг човек. Проверявайте дали уреда е изключен от електрическата мрежа преди да предприемете дейности по демонтажа. Ако се чувствате несигурни относно някой от аспектите на процеса, ние ви съветваме да се обърнете към експерт в областта.

Екипът на Мега Електроникс предоставя възможността на своите клиенти да се възползват от услугата демонтаж. Взависимост от типа климатик и мощността на уреда, по-долу в таблицата може да прегледате цените на съответните услуги по демонтаж, извършвани от квалифицирани специалисти, работещи в Мега Електроникс:

Професионалните техници, част от екипа на Мега Електроникс, ще се радват да отговорят на Вашите нужди, свързани с демонтаж на климатични системи. Подхождаме към всеки един наш клиент с уважение и професионализъм и се стремим да предоставяме винаги висококачествени услуги, както и да поддържаме грижата за клиента на ниво. Спестете си неприятностите и евентуалните проблеми свързани с демонтажа на Вашия климатик, и се доверете на нашата вещина и опит, предоставени на изключително преференциални цени.

img baebf9ab526c6ace16b9735858fa1f3c v

Call Now Button