Индивидуално обслужване
0700 80 006

Профилактика на климатици

Мега Електроникс е основен представител на редица водещи марки в климатичната индустрия и освен това е оторизиран сервиз, като се отличава с първокласно ниво на всички предлагани професионални услуги. Нашата цел е не само да осъществяваме продажби на климатичните системи, а и да осигуряваме качествен и надежден сервиз на уредите, както и сигурна профилактика и абонаментна поддръжка. Компанията ни е посветена на предоставянето на пакет от комплексни услуги, които удовлетворяват всички възможни потребности на нашите клиенти в сферата на климатичната техника.

ЧАСТНИ И КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

Мега Електроникс има удоволствието да потвърди предоставянето на услугите профилактика и абонаментна поддръжка на климатици както в частни домове, така и в търговски и офис учреждения, ресторанти, банки, болници и др. Климатиците в частни домове е добре да минават профилактика веднъж годишно. Началото на летния сезон е подходящо време за почистване на Вашия климатик, тъй като в режим охлаждане може да има неприятна миризма от климатика, ако не е почистван скоро. За уредите в офисни, сървърни, складови и търговски помещения, заведения и най-различни институции е препоръчително профилактиката да се извършва два пъти годишно, тъй като там почти няма спиране на работния процес и замърсяването на въздуха е по-интензивно.

img f895e951af230803079a7984c49ab047 v

НЕОБХОДИМОСТ ОТ РЕДОВНА ПРОФИЛАКТИКА

Защо е толкова важна редовната профилактика на Вашия климатик? Всички климатици се нуждаят от ежегодна профилактика, за да се поддържа тяхна ефективност на ниво. С правилна поддръжка, Вашата климатична система ще работи по-икономично и по-надеждно дълги години наред. С няколко лесни и рутинни процедури, нашите техници ще осигурят максимална енергоефективност и комфорт. Не добре поддържаните климатици могат да бъдат причина за високите сметки за електроенергия, а правилната и ефективна поддръжка може да промени това. Друг неприятен фактор са лошите миризми, поради натрупване на прах, мухъл, бактерии, микроорганизми. Вашият климатик може да загуби до 5 % от цялостната си ефективност всяка година ако не бъде поддържан правилно и редовно. Климатичните системи, които са достигнали пиковата си ефективност благодарение на професионална поддръжка могат да доведат до намаляване на сметките за електроенергия до впечатляващите 25 %. Освен повишаване на енергоефективността, ежегодната поддръжка удвоява живота на уреда.

ОСОБЕНОСТИ НА ПРОФИЛАКТИКАТА НА КЛИМАТИЧНИ СИСТЕМИ

Всички собственици на климатици не трябва да забравят, че почистването на прахосъбиращите филтри на вътрешното тяло трябва да се прави често – на всеки две седмици, за да се подсигури правилната и ефективната работа на уреда. Важно е обаче ежегодната профилактика на Вашия климатик да се извършва от квалифицирано лице, за да се избегнат евентуални повреди на уреда или пък аварии и риск за Вашето здраве. Освен това за отчитането на някои работни параметри на уреда са необходими специални уреди и приспособления.

Ежегодната профилактика на климатика включва цялостна оценка за състоянието и ефективността на уреда, както и почистване на външния (при необходимост) и вътрешния топлообменник(с дезинфекциращ дълбоко почистващ препарат). Въздушните филтри се почистват и дезинфекцират. Почистването е от особено голямо значение за запазване на мощността на уреда, както и за отстраняване на всякакви неприятни миризми, причинени от цигарен дим, мухъл, домашен прах. В случай, че климатикът е слабо замърсен, се прави частична профилактика, но при по-силно замърсени уреди се налага цялостно демонтиране и почистване. Друга част, която се нуждае от редовно почистване са лопатките на турбината, за да се поддържа ефективността им и да се избегнат високите сметки за електроенергия.

img 94587e9438b442d31db6980bf4c9bf1f v

Според производителите на различните марки климатици на пазара, възможното изпаряване на хладилния агент – фреона в атмосферата варира от 0 % – 0,5 % до 15 % – 20 %. Поради тази причина, годишните профилактики на климатиците включват допълване на системата с хладилен агент. Отсъствието на хладилния агент в системата може да бъде основна причина за непоправими повреди. Освен това се измерва работно налягане и температурата на изпарение на фреона.

Не на последно място, нашите техници проверяват електрическите връзки в системата. Дренажната система също се преглежда и почиства.

Пълната профилактика на климатичната система включва демонтирането на уреда и транспортирането му до сервизната база, където се третира и почиства цялостно системата. След това се доставя на клиента, монтира се обратно и се замерват техническите показатели.

Мега Електроникс извършва профилактика и абонаментна поддръжка на всички марки, които предлага на пазара: Daikin, Fujitsu General, Mitsubishi Heavy Industries, Gree, Panasonic, Mitsubishi Electric, Toshiba и др. Важно е също така да отбележим, че разполагаме със собствени висококвалифицирани екипи от техници и не разчитаме на външни изпълнители.

img 4f94a48607a3188ece4c8e1f6034c32d v

ЦЕНИ НА УСЛУГИТЕ ПРОФИЛАКТИКА И АБОНАМЕНТНА ПОДДРЪЖКА ОТ МЕГА ЕЛЕКТРОНИКС

Моля да обърнете внимание, че посочените по-долу цени включват почистване на вътрешен и външен топлообменник.

УслугаЦЕНА за брой
Профилактика на климатици в частни домове
60,00 лв.
Профилактика на професионален клас климатици – таванно-подови, колонни, касетъчни, канални100,00 лв.
Цялостно почистване на вътрешно тяло с демонтаж в сервиз на климатик до 15 000BTU 400,00 лв.
Цялостно почистване с демонтаж в сервиз на двете тела на климатик до 15 000BTU500,00 лв.
Цялостно почистване на вътрешно тяло с демонтаж в сервиз на климатик от 15 000 до 24 000 BTU450,00 лв.
Цялостно почистване с демонтаж в сервиз на двете тела на климатик от 15 000 до 24 000 BTU550,00 лв.
Профилактика на мулти сплит система с две вътрешни тела 100,00 лв.
Профилактика на мулти сплит система с три вътрешни тела 150,00 лв
Профилактика на мулти сплит система с четири вътрешни тела 200,00 лв.
Профилактика на мулти сплит система с пет вътрешни тела 250,00 лв.
Допълнително почистване на турбина /в зависимост от сложността на разглобяване на тялото/от 40 до 100,00 лв.
Абонаментна поддръжкапо запитване

Посочените цени са в български лева, с вкл. ДДС! 

Мега Електроникс предлага отстъпки за по-големи обекти, които се определят от броя на климатичните системи, както и при сключване на договор за абонаментна поддръжка.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С МЕГА ЕЛЕКТРОНИКС

В заключение, бихме искали да отбележим, че редовната професионална поддръжка на климатичните системи във Вашия дом или търговско помещение са от първостепенно значение, тъй като тя намалява рисковете от здравословни проблеми и Ви спестява разходи по високи сметки за електроенергия или необходимостта от закупуване на чисто нов уред. Осигурете чиста и здравословна среда във Вашия дом, офис и търговско помещение на достъпна цена, избирайки Мега Електроникс! За допълнителна информация относно услугите профилактика и абонаментна поддръжка, предлагани от Мега Електроникс, не се колебайте да ни потърсите на тел. 0893 618 978 или да изпратите вашето запитване на имейл profilaktiki@megaelectronics.bg. Ще се радваме да Ви бъдем полезни в случай, че се интересувате от надеждна профилактика и абонаментна поддръжка на климатиците във Вашия дом или офис.

img e9edda0e2b8a87e77d0a42d16bb52c3d v

Call Now Button