Монтаж на климатици

Начало/Монтаж на климатици

ЦЕНОВА ЛИСТА ЗА СТАНДАРТЕН МОНТАЖ

Климатици високостенен тип

МОЩНОСТ НА КЛИМАТИКА9000 BTU – 14000 BTU18000 BTU – 24000 BTUНАД 24000 BTU
Стандартен монатж на климатик – до 3 м. тръбен път160 лв.180 лв.300 лв.
Удължение след 3 м. тръбна рамка – л.м.35 лв./м35 лв./м45 лв./м
Вкопаване на тръбен път-тухла/бетон30 лв./м30 лв./м30 лв./м
Кабел канал PVC 60/6015 лв./м
Кабел канал PVC 16/165 лв./м
Удължение на захранващ кабел6 лв./м

Климатици тип: колонен, касетъчен, таванно-подов

МОЩНОСТ НА КЛИМАТИКА18000 BTU – 30000 BTU36000 BTU – 48000 BTU58000 BTU – 90000 BTU
Стандартен монатж на климатик – до 3 м. тръбен път220 лв.270 лв.370 лв.
Удължение след 3 м. тръбна рамка – л.м.35 лв./м45 лв./м55 лв./м
Вкопаване на тръбен път-тухла/бетон30 лв./м35 лв./м50 лв./м
Кабел канал PVC 80/8025 лв./м
Кабел канал PVC 16/165 лв./м
Удължение на захранващ кабел10 лв./м

* Извън населени места – транспорта се заплаща – 1 лв./км.
** Безплатен оглед се извършва само при закупуването на климатизатор от гамата, която ние предлагаме като се заплащат 20 лв. при посещение от оторизирано лице и при закупуване на артикул се приспадат от неговата цена.

СТАНДАРТЕН / БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ ВКЛЮЧВА:
Тръбен път + изолация до 3 л.м.-връзка между вътр. и вън.тяло
Комуникационен и захранващ кабел до 3 л.м.
Дренажен маркуч до 3 л.м.
Стойки – 1 бр. Г – образни
Крепежни елементи
Един отвор за тръбен път

ВИП МОНТАЖ

Вип монтажът е услуга, предлагана от Мега Електроникс, включваща освен стандартните дейности по изпълнение на монтаж на климатична сплит система – домашен тип, така и няколко допълнителни дейности, които правят Вип монтажа, една цялостна  услуга, включваща всичко, което всеки клиент иска да получи , след като закупи климатична система .

Вип монтажът включва в стойността си:

 1. Монтаж в най-кратък срок – до 3 дни след потвърждаване от страна на клиента;
 2. Доставка и монтаж на кондензна вана с термостат, силиконов нагревател и PVC фитинги за отводнение – до 3 м;
 3. Доставка и монтаж на антивибрационни тампони;
 4. Поставяне на PVC кабел канали за прибиране и декориране на тръбна разводка;
 5. Монтаж с ръкавици;
 6. Монтаж с калцуни;
 7. Монтаж, посредством използване на прахосмукачка за събиране на финни частици при извършените пробиви по време на монтаж;
 8. Удължение на захранващ кабел при необходимост с дължина до 3 л.м., влючен в комплексната цена.

Ценова листа за допълнителни монтажни дейности

МОНТАЖНА ДЕЙНОСТЦЕНА
Вкопаване на тръбен пакет е тухлена стена30 лв.
Вкопаване на тръбен пакет в бетон30 лв.
Работа по външна фасада на сграда над 3 м. и до 7 м. – висока стълба30 лв.
Монтаж на климатик на етаж над 2-ри в сграда с неработещ или без асансьор5 лв.
Допълнителна дупка във втора стена30 лв.
Сваляне на стъклопакет с размер до 1.5 м2 PVC45 лв.
Оглед за монтаж30 лв.
Монтаж на климатик с автовишка250 лв.
Повикване на технически екип без основателна причина (проблем с дистанционното, неспособност на клиента да управлява системата и др.)30 лв.
Доставка и монтаж на кондензна вана с нагревател и термостат,PVC фит.и елем. до 2 л.м.140 лв.
Доставка и монтаж на кондензна вана,PVC фит.и елем. до 2 л.м.80 лв.
Производство и монтаж на нестандартни стойки100 лв.
Монтаж на два етапа (предварително полагане на тръби)40 лв.
Удължаване дренаж на външното тяло с гофриран маркуч на 1 л.м.5 лв.
Преместване на вътр. или вън. тяло, при наличие на съществуващ тръбен път годен за монтаж140 лв.
Разпробиване на отвор в дървена стена50 лв.
Монтаж със скеле (само до 3-ти етаж)160 лв.
Монтаж с помощ на алпинист160 лв.
Монтаж на комплект антивибрационни тампони35лв.
Полагане на кабел канали за скриване на тръбен път 60х6015 лв./м

** За всичко което е извън ценовата листа ще бъде дадена допълнителна цена според съответния обект.

** Материали, предоставени от клиент (тампони, кондензна вана, ПВЦ канали и др.) се таксуват за монтаж и фирмата не носи отговорност за бъдещи проблеми с тях!

 • Монтаж на тампони – 20 лв.
 • Монтаж на кондензна вана – 60 лв.
 • Монтаж на кондензна помпа – 90 лв.                                                                                                                              *Посочените цени са за труд!

** Пробиване на отвор в стена над 50см, че се таксува допълнително.


Благодарение на климатичните системи, ние сме способни да контролираме температурата, влажността и циркулацията на въздух в помещенията, които обитваме. Климатиците имат доказано положителен ефект върху човешкото здраве, поради факта, че са снабдени с оборудване, което пречиства въздуха от прах, дим и допринася за една по-чиста и здравословна среда. Настоящата статия има за цел да опише накратко стъпките и спецификите при монтажа на климатични системи.

ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА ВЪТРЕШНОТО И ВЪНШНОТО ТЯЛО НА КЛИМАТИКА

Първата стъпка, която трябва да предприемете при монтаж на климатична система е определянето на местоположението на телата на уреда. На пазара съществуват няколко различни типа климатични системи, но в общи линии основният принцип на разположението им е един и същ. Правилното позициониране на вътрешното и външното тяло е от първостепенно значение. В случай на неправилно монтиране на вътрешното тяло, това може да доведе до намалена ефективност, повишени нива на шума и течение в помещението. Трябва да се отчетат и други особености като капацитет на климатика, количеството слънчева светлина, осветлението и броя на хората типично обитаващи помещението. Трябва да се съобрази насочването на въздушната струя да не е в директен контакт с някое от лицата в стаята. И на последно, но не и по важност място, трябва да се вземе предвид естетичния фактор, т.е. по възможност да се съвместят оптималното функциониране на уреда и естетичния ефект от присъствието му в стаята.

Външното тяло на климатика трява да се монтира на място, което е удобно за достъп при нужда от ремонт и поддръжка. Също така трябва да се избере максимално дискретно място, за да не се нарушава прекалено много външната визия на сградата. Вземете под внимание и климатичните условия, и осигурете добра защита от слънце, дъжд и вятър, тъй като те оказват пряко влияние върху дълготрайността на системата и ефективното й функциониране.

НАБОР ОТ ПРИСПОСОБЛЕНИЯ И ИНСТРУМЕНТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА КАЧЕСТВЕН МОНТАЖ НА КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА

За да подсигурите безопасното и ефективно опериране на климатика е нужно да прибегнете до услугите на специалистите в тази област. Съветваме Ви да си спестите неприятностите и загубите причинени от решението да инсталирате сами новозакупения климатик. Доверете се на професионалистите от екипа на Мега Електроникс и се насладете на безпроблемна инсталация.

За целите на висококачествения монтаж на всяка климатична система, ще имате нужда и от набор от професионални инструменти и приспособления за монтаж, както и медна тръба и изолация, изпълняващи съответните условия и изисквания. Основните елементи, които съставят климатичната система изискват качествени медни тръби, за да изпълянват функциите си по-ефективно. Медните тръби са от първостепенно значение за разпределението на течностите, използвани в кондензаторите и евапораторите, които съставят основна част от системата.

Други елементи, необходими за извършването на монтажа са качествена стойка, отговаряща на изискванията за сигурност и надежност, както и крепежни елементи и консумативи като бандажна лента, ПВЦ лепенка и гумени антивибрационни тампони. Вътрешното и външното тяло на климатика са свързани чрез медна тръба, през която преминава хладилния агент. Двете тела на системата трябва да бъдат надеждно закрепени и свързани. Монтажът на климатик включва медната тръба, което е основната причина за сравнително високите цени на тази услуга. Сред преимуществата на този материал са трудното стареене, както и бавната промяна на параметрите му.

ОСОБЕНОСТИ ПРИ МОНТАЖА НА КЛИМАТИК

Едно от първите неща, които трябва да съобразите при монтиране на външното тяло на по-високо от вътрешното е предвиждането на т.нар. U-коляно, още известно като „маслен трап”.

Друга важна стъпка от процеса на монтажиране на климатична система е правилното отвеждане на конденза. Необходимо е да се предвиди подходящо място за този процес, така че, Вашата климатична система да не пречи на съседи или други обекти в близост.

Охлаждането от климатици през летния сезон се дължи на отвеждането на влагата от помещението. Колкото по-влажно е едно помещение, толкова по-силно е усещането за топлина. Климатичните системи успяват да отведат тази влага навън и така се създава усещането за прохлада. Интересен факт е, че един климатик успява да отведе до няколко литра вода вън от помещението. Кондензиралата вода се събира във ваничка, намираща се във вътрешното тяло на климатика. С помощта на специално приспособен маркуч, тя бива отведена вън от стаята.

Следващата стъпка от процеса на монтаж включва т. нар. „вакуумиране на системата”. Тази процедура отнема средно 20-тина минути, а точната й продължителност зависи от тръбния път и вакуум-помпата. Представлява проверка на пропускливостта на системата, или нейната херметичност. Изпускането на малки количества фреон не може да бъдат индикирани посредством този тест, но като цяло той показва дали има загуби на топлинна мощност.

На последно място се извършва т. нар. тестови пуск, проверяващ функционирането на уреда в режим.