Индивидуално обслужване
0700 80 006

Чилъри Daikin - технология и ефективност

Публикувано на 15/01/2019

Компанията DAIKIN предлага на пазара иновативни решения с различни приложения, продукти съчетаващи най-висока енергийна ефективност, икономичност  и стилен дизайн!

Чилърите на DAIKIN са перфектното решение за климатизацията на търговски, административни, производствени и индустриални сгради, магазини, хотели и къщи. Те гарантират максимално комфортна и благоприятна среда, без много инвестиции за ел. енергия. Позволяват инсталирането на хладилния агрегат на едно място, с което се постига централна климатизация на цялата сграда.

ПО-НИСКИ РАЗХОДИ ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Чрез използването на въздуха, като възобновяем източник на енергия, се постигат по-ниски разходи при текущото експлоатиране на чилър системите. Чилърите със свободно охлаждане използват допълнителна секция за свободно охлаждане, за да се охлади водния контур на климатичната инсталация директно от външния околен въздух. По този начин се облекчава натоварването на компресорите и се постига значително намаляване на експлоатационните разходи през студения сезон. Чрез свободното охлаждане получено от разликата между температурата на външния въздух и връщащата се вода, се постигна предварително охлаждане до по-ниска температура преди тя да бъде охладена за нуждите на инсталацията. И когато външните температури са достатъчно ниски (3 градуса по Целзий или по-ниски в зависимост от модела) компресорите са напълно изключени и охлаждането е практически безплатно -  намалява се използването на компресора, удължава се експлоатационния живот на чилъра и се минимизират общите разходи на дадена инсталация.

ИНВЕРТОРНА ТЕХНОЛОГИЯ

Традиционните електрически мотори се движат при пълно натоварване дори когато това не е необходимо. Тъй като обикновенно в сградите основна част от консумацията на ел. енергия се ползва от системите за отопление, вентилация и климатизация, пестенето на енергия става особено важно с текущата покачваща се цена на енергията и глобалната загриженост за затоплянето. VFD (Variable Frequency Drive) е устройство с променлива честота, което позволява използването само на необходимата енергията за съответното натоварване.

Предимства:

·         инверторната технология е енергийно ефективна;

·         няма нужда от допълнителни кондензатори за корекция на фактора на мощност;

·         бързо стартиране - времето е намалено с 1/3 по-малко, отколкото при конвенционалните системи;

·         има по-малко старт/стоп цикли;

·         по-ниски нива на шум чрез промяна на честотата на компресора.

Всички тези предимства водят до бърза възвръщаемост на направената инвестиция.

НАДЕЖДНОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ

За разлика от много други производители на климатична техника, Daikin произвежда своите собствени компресори. Това е важно, защото компресорът е самото сърце на климатична система. Daikin винаги е била в челните редици на компаниите, развиващи компресорната технология.

ВИДОВЕ КОМПРЕСОРИ:

  1. Серията мини чилъри са оборудвани със “SWING” инверторен компресор. Този иновативен дизайн от Daikin има по-малко движещи се части, които позволяват по-плавна и по-надеждна операция с ниски вибрации и ниски нива на шум. Високоефективният двигател намалява консумация на енергия, в резултат на което спестяване на енергийни разходи.
  2. Като компактен, Daikin “SCROLL” компресор се използва с фреон R-407C и R-410A за осигуряване на постоянна надеждност и висока ефективност в неговия експлоатационен живот. Проектиран за малки и средни мощности, “SCROLL” компресорите се използват с въздушно охлаждане и водно охлаждане.

Характеристики:

·         компактен, прост, но здрав дизайн;

·         максимална надеждност;

·         гарантирана постоянна компресия;

·         ниско потребление на енергия;

·         повишена ефективност на компресията благодарение на отсъствието на обемно повторно разширение;

·         ниско ниво на звука;

·         нисък стартов ток.

3.  Иновативния „FRICTIONLESS CENTRIFUGAL” компресор има интегриран VFD, както и магнитни лагери и осигурява висока ефективност и надеждност  на елементите. Компресорът е само движеща се част, а останалите части се захранват от магнитна система. Това намаление на движещите се части значително увеличава надеждността на устройството и намалява разходите за поддръжка.

4. „The single-screw stepless compressor - в „сърцето” на по-големите Daikin чилъри има полухерметически самостоятелно въртящ се компресор, проектиран, тестван и произвеждан от фабриките на Daikin. Този компресор е специално разработен за работа с R-410A или R-134a хладилни агенти, гарантиращи ненадминато надеждност и ефективност от много години операция. Животът на лагера е 100 000 часа с инспекция и поддръжка интервали на всеки 40 000 часа. 

Характеристики:

·         оптимална ефективност чрез безстепенно управление – от 15% до 100%;

·         компактна, опростена, но здрава конструкция;

·         симетрична компресия;

·         намаленото триене при работа на компресора води до увеличаване на ефективността на работа и годините на експлоатация;

·         не е необходима маслена помпа – смазването става на принципа на диференциалното налягане;·         лесен достъп до компресора;

·         Star-Delta стартер с нисък старт.

5.„SCREW COMPRESSOR WITH INTEGRATED INVERTER (EWAD-TZ)- компресор и инвертор напълно проектирани от Daikin.

Характеристики:

·         инвертор, интегриран към тялото на компресора;

·         VVR = Variable Volume Ration за оптимизирана ефективност;

·         увеличен изпускателен отвор и засмукваща страна за намаляне налягането на хладилния агент;

·         нов, оптимизиран мотор на компресора;

·         по-добри стойности за SEER & EER;

·         30% по-компактен от „single-screw compressor”;

·         бързо време за възвръщане на инвестицията;

·         тихи операции;

·         оптимални нива на комфорт.

КАЧЕСТВО И НАДЕЖДНОСТ

Интегрираната политика на Daikin за нулеви дефекти гарантира качеството на компонентите и крайните продукти. Всеки чилър Daikin е тестван от производителя и подложени на качествен одит преди изпращането.  Климатичните системи на DAIKIN са с най-съвременна технология, постигат най-висока енергийна ефективност и най-ниски текущите разходи и са златния стандарт за надеждност и производителност. DAIKIN имат най-широко и най-гъвкаво портфолио на чилъри - от най-малкия чилър за домашно ползване до най-големият охладител за централно охлаждане.  Решения, съобразени с най-съвременни  технологии и широка гама от опции и аксесоари.

Heat recovery

Технологията за възстановяване на топлината - извлича топлина от процеса на охлаждане, за да се гарантира безплатно или евтино отопление за други съоръжения във вашата фирма.

Rapid restart

Бързо рестартиране - в случай на прекъсване на захранването, чилърите Daikin могат бързо да се рестартират и заредят до 100% за много кратко време (обикновено по-малко от 6 минути срещу около 20 минути в случай на стандартен чилър) .

Free cooling

Когато температурата на околния въздух спадне под зададена точка, цялата или част от охладената вода заобикаля съществуващите чилъри и преминава през „безплатната” охладителна система, използвайки по-малко енергия. Когато външните температури са + 2 ° C или по - ниски, компресорите на чилъра са напълно изключени и охлаждането е почти безплатно. Това драстично намалява натоварването системата и намалява консумацията на енергия до 75%, както и удължаване на живота на охладителя.

Чилърите гарантират максимално комфортна и благоприятна среда, с бързо възвръщане във времето инвестиция. 

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button