Индивидуално обслужване
0700 80 006

Тръбни системи

Публикувано на 12/04/2018

Изграждането на тръбната разводка на отоплителните и климатични инсталации е от изключителна важност, защото от нейното изпълнение зависи как след това ще функционира отоплителната системата.

Ние от Мега Електроникс работим в насока ниска цена с високо качество и продуктивност за нашите клиенти. Екипът ни от инженери коментира всеки подаден проект от инвеститора и се стараем да изложим на нашите клиенти всички възможни опции за изграждането на системата, за да могат те да вземат най-правилното решение.

Тръбните системи при отоплителните инсталации са PPR, поцинкована метална тръба, AlPex и полиетиленова тръба.

PPR тръбата, която използваме е полипропиленова тръба с междинен слой от фибростъкло. Стъклофибърната тръба е подходяща за малки и големи диаметри, като нейната надеждност е по-висока, както и гарантирания период на експлоатация от производителя.

  • По-висока устойчивост на налягане при високи температури с 50%;
  • Устойчивост на температури до 90 C;
  • По-голяма пропускателна способност.
1ppr pipe colector

При PPR тръбата е важно да бъде укрепвана през определените от производителя  разстояния за различните диаметри, както и да бъде добре изолирана не само в правите участъци, но и на местата на укрепването, защото обикновено от там се получават нежеланите течове след това. Изолацията, използвана при отоплителните и охладителни системи, е k-fleks от микро пореста гума с минимална дебелина на стената 9 мм, за да може да се избегне на 100% овлажняване на тръбните разводки. От практиката установяваме, че този тип тръба е подходяща за системи с температура на топлоносителя до 65 градуса.

При необходимост от по-високи температури на топлоносителя и газови връзки може да бъде използвана тръбна разводка от поцинкована тръба на прес фитинг, което има и своите предимства.

При тази тръба изпълнението и диаметрите са по-малки, защото движението на флуида е с по-ниско съпротивление и на места, където сме ограничени от мястото за преминаване на тръбите, е изключително подходяща. Прес фитинга ни дава също така по-дълъг живот и по-висока надеждност при тръбните връзки.

При тези тръби също важи изложеното по-горе за тръбната изолация и нейната дебелина на стената, а именно минимум 9 мм от микро пореста гума.

AlPex с алуминиева вложка е тръба, която се използва за връзка на конвектори към централни щрангове, радиатори към колекторно табло и други дребни връзки.

Полиетиленовата тръба е използваема при изграждане на системи за подово отопление като повече по темата можете да откриете в разделът ни за подово отопление.

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button