Индивидуално обслужване
0700 80 006

Технологията Flash Streamer на Daikin и коронавирусът Covid 19

Публикувано на 22/12/2020

Световноизвестната  компания Daikin, която  разработва широко приложими решения за отопление, вентилация и климатизацияза  и хладилна техника потвърди ефективността на патентованата технология Flash Streamer. Технологията успешно дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2), след облъчване на вируса в продължение на 3 часа.

Твърдението се основава на наскоро проведен експеримент на Daikin Industries Ltd в сътрудничество с професор Шигеру Киуа от отдела по биомедицина на Университета в Токио и с изследователска група, водена от професор Шигеру Морикава от отдела по микробиология на Университета на науката Окаяма.

Експериментът има за цел да определи ефективността на патентованата технология Flash Streamer на Daikin срещу коронавирус. По време на провеждането му, използвайки я вирусите са били облъчвани за период от 3 часа.

Получените резултати са положителни. А те  са само първата стъпка към възможността да се направи по-точна картина по отношение на ефективността на Daikin решенията за чист въздух срещу вируса SARS-CoV-2. Предстоят да бъдат извършени и тестове на конкретни продукти на Daikin, оборудвани с високоефективната технология Flash Streamer, за да се гарантира точна информация за тях в това отношение.

Тези тестове не са предназначени за оценка на производителността на продукта Те се провеждат в лабораторни условия, които се различават от тези, установени в стандартни ситуации на живот.

Daikin се ангажира да предоставя точни и верни доказателства по отношение на вируса SARS-CoV-2.

Graphic_virus.jpg

 

  • Разрядът на Flash Streamer дезактивира 93,65% от COVID 19 (SAR-CoV-2) след 1 час.

 

  • Разрядът на Flash Streamer дезактивира 99,97% от COVID 19 (SAR-CoV-2) след 3 часа.

 

 

За технологията на Daikin Flash Streamer

Технологията Flash Streamer е разработена от Daikin през 2004 г. Тя е създадена с цел окислително разлагане на вредни вещества. Разрядът на Flash Streamer е вид плазмен разряд, който включва  иновативна технология за пречистване на въздуха, генерираща високоскоростни електрони. Масивният Flash Streamer разряд атакува вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, като разгражда повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване. Това води до дезактивиране на  вируса. След това разрядът се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и молекули вода. Неговата способност за окислително разлагане е много по-висока от тази на конвенционалния плазмен разряд, използван в стандартните технологии, което води до близо 1000 пъти по-голяма скорост на окислително разлагане. В комбинация с с въздушните компоненти, тези високоскоростни електрони имат способността за мощно окислително разлагане, което непрекъснато премахва миризмите, бактериите и замърсителите в помещенията, като например формалдехид.

ЗАБЕЛЕЖКА: Описаните тестове се отнасят само до патентованата технология Flash Streamer. Ефектите от продукти, оборудвани с технология Flash Streamer, или ефектите в действителната среда на употреба могат да се различават. 

Въздухопречиствател Daikin MCK55W

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button