Начало/Блог/СОЛАРНИ ИНСТАЛАЦИИ VIESSMANN

СОЛАРНИ ИНСТАЛАЦИИ VIESSMANN

Соларните инсталации са предназначени за подгряване на БГВ и подпомагане на отоплението. Те генерират безплатна топлина от слънцето, което води до намалено потребление на енергия, респективно и до по-ниски месечни разходи. Те могат да се комбинират с всяка водно отоплителна система , независимо от топлинния източник – котел на газ или на твърдо гориво, термопомпа и т.н.

VIESSMANN предлага решения за ефективно и икономично подгряване на БГВ и подпомагане на отоплението посредством плоски селективни колектори и вакумно-тръбни колектори

В частност ще се спрем на основните характеристики на плоски селективни колектори с устойчиво на градушка соларно стъкло.

Чрез тях може да спестите средногодишно до 60 процента от необходимата енергия за подгряване на битова гореща вода. Комбинацията на соларна инсталация, посредством безплатната слънчева енергия и кондензен котел може да спести повече от една трета от необходимата Ви енергия за отопление и БГВ годишно.

Абсорбера е с интелигентно  покритие по патентована техника на Viessmann – ThermProtect, което предпазва колеторите от прегряване.  Когато се достигне определена температура изключва абсорбирането на енергия, когато соларният бойлер е напълно загрят. При стойности над температурата на изключване кристалната структура на абсориращото покритие се променя, повишава многократно излъчването на топлина и редуцира мощността на колектора. Така се постига значително по-ниска температура на стагнация и се предотвратява образуването на пара.

Те предоставят възможност за гъвкав монтаж – вертикален или хоризонтален, върху наклонен керемиден покрив, плосък покрив и за свободен монтаж. Подвързват се бързо и сигурно с гъвкави щекерни връзки от неръжаема стомана на Viessmann. Намират широко приложение в жилищни сгради, обществени и търговски обект, хотели, общини. Както ново строителство, така и за модернизиране.

На пазара се предлагат моделите VITOSOL 100-FM и VITOSOL 200-FM с абсорбираща площ m² на колекторите – 2,3, 4,6 и 6,9. С тях може да си осигурите топла вода по всяко време на ниска цена!