Отопление и климатизация

Отоплителни и климатични инсталации от всякакъв тип
Високо квалифициран и сертифициран персонал с дългогодишен опит
Покриваме всички изисквания, независимо колко високи са те
Оборудване от висок клас

Мега Елекроникс е специализирана в изграждането на отоплителни и климатични инсталации от всякакъв тип по избор от клиент, или при изработване на собствено проектирани, или предоставено такова от инвеститор. Нашите високо квалифицирани и сертифицирани техници с натрупаният опит в дейността от над 10 години, могат да изградят вашият проект в част отопление и климатизация по ваши изисквания, независимо, колко високи са те. Всички материали и влагани консумативи, които ние предлагаме са придружени със сертификат за качество и декларации за съответствие.

При избор, на отоплителна инсталация за къщи, клиентите избират между радиаторно отопление, което може само по себе си да бъде изградено с алуминиеви, глидерови радиатори с различна мощно и размер на глидер, така и с метални панелни радиатори с различен размер, спрямо изискваната мощност по проект. При избор на вариант с алуминиеви радиатори, ние предлагаме на клиентите ни варианти производство - Италия – Radiator 2000, модели Helios и Kalis. При избор за изпълнение на радиаторно отопление с панелни радиатори, ние предлагаме варианти на производство – Италия и Турция. При избор на отопление за вашият проект – къща с радиатори е важно да знаете, че този тип отопление е високо температурно и източникът захранващ с топлинна мощност, трябва да покрива това изискване. За този тип отопление са подходящи следните захранващи източници:

 • Централно подаване – ТЕЦ
 • Газов котел
 • Пелетен котел
 • Котел на твърдо гориво

Термопомпена система

При избор на термопомпена система е нужно радиаторни тела да са с по-голяма мощност – преоразмерени, тъй, като този тип система подгрява флуидната циркулираща течност обикновено до около 50 градуса, но има и високотемпературни изпълнения на такъв тип съоръжения, които позволяват и стандартно оразмеряване.

Водно подово отопление

Друг тип отопление, което нашите клиенти избират и ние често изграждаме е водно подово отопление, което е ниско температурно и е подходящо за всякакъв тип топло източник. Този тип отопление набира особена популярност при ново изграждащи се обекти от висок енергиен клас, защото КПД –то му е изключително високо. Фирма Мега Електроникс изгражда ново завършващите къщи на своите клиенти с оборудване от висок клас на следните производители:

 • Rehau
 • Oventrop

Повече информация за подово отопление може да прочетете тук

Конвекторни тела

Последният популярен тип решение при инсталации на къщи в част ОВК е прилагане и изграждане при всеки конкретен проект на конвекторни тела. Този тип оборудване е подходящ, както за отопление, така и е основно решение за охлаждане, което ги прави незаменима част при изпълнение на пълна инсталация за климатизация и отопление при къщи.

При тях се предлагат няколко типа, според предназначението им и начинът на монтаж:

 • Подово стенни конвектори – това е най-масовият и популярен тип
 • Подово стенни за скрит монтаж – популярно решение, което позволява да не скрие видимата част на уреда
 • Високо стенни – рядко клиентите избират това решение
 • Канални конвектори за скрит таванен монтаж – това е масов тип конвектор, инвеститорите го избират, защото този тип позволява, телата да се скрият под конструкция от гипсо картон и да останат не видими
 • Касетъчен тип тела – Този тип е за скрит таванен монтаж, но с видим панел

Мега Електроникс предлага вентилаторни водни конвектори от световно известни и реномирани производители:

 • OlimpiaSplendit
 • Innova
 • Carisma
 • Sabiana
 • Cristal

При избор от ваша страна за изпълнение на вашата къща част отопление и климатизация на Мега Електроникс, вие ще получите пълен инженеринг, без да го заплащате допълнително, професионална консултация, оптимално решение, качествено изпълнение и професионална поддръжка през гаранционен и извън гаранционен срок.