0 700 80 006

Профилактика и абонаментна поддръжка

Профилактика и абонаментна поддръжка на Климатици от Мега Електроникс

Високо качество на услугите профилактика и абонаментна поддръжка, предлагани от Мега Електроникс

prophylaxisМега Електроникс е основен представител на редица водещи марки в климатичната индустрия и освен това е оторизиран сервиз, като се отличава с първокласно ниво на всички предлагани професионални услуги. Нашата цел е не само да осъществяваме продажби на климатичните системи, а и да осигуряваме качествен и надежден сервиз на уредите, както и сигурна профилактика и абонаментна поддръжка. Компанията ни е посветена на предоставянето на пакет от комплексни услуги, които удовлетворяват всички възможни потребности на нашите клиенти в сферата на климатичната техника.  

Частни и корпоративни клиенти

Мега Електроникс има удоволствието да потвърди предоставянето на услугите профилактика и абонаментна поддръжка на климатици както в частни домове, така и в търговски и офис учреждения, ресторанти, банки, болници и др. Климатиците в частни домове е добре да минават профилактика веднъж годишно. Началото на летния сезон е подходящо време за почистване на Вашия климатик, тъй като в режим охлаждане може да има неприятна миризма от климатика, ако не е почистван скоро. За уредите в офисни, сървърни, складови и търговски помещения, заведения и най-различни институции е препоръчително профилактиката да се извършва два пъти годишно, тъй като там почти няма спиране на работния процес и замърсяването на въздуха е по-интензивно.

Необходимост от редовна профилактика

prophylaxisЗащо е толкова важна редовната профилактика на Вашия климатик? Всички климатици се нуждаят от ежегодна профилактика, за да се поддържа тяхна ефективност на ниво. С правилна поддръжка, Вашата климатична система ще работи по-икономично и по-надеждно дълги години наред. С няколко лесни и рутинни процедури, нашите техници ще осигурят максимална енергоефективност и комфорт. Не добре поддържаните климатици могат да бъдат причина за високите сметки за електроенергия, а правилната и ефективна поддръжка може да промени това. Друг неприятен фактор са лошите миризми, поради натрупване на прах, мухъл, бактерии, микроорганизми. Вашият климатик може да загуби до 5 % от цялостната си ефективност всяка година ако не бъде поддържан правилно и редовно. Климатичните системи, които са достигнали пиковата си ефективност благодарение на професионална поддръжка могат да доведат до намаляване на сметките за електроенергия до впечатляващите 25 %. Освен повишаване на енергоефективността, ежегодната поддръжка удвоява живота на уреда.

Здравословни рискове причинени от неправилна и нередовна поддръжка на климатици

Лошата поддръжка на вентилацията, отоплителната и климатична система в частни домове и търговски помещения могат да бъдат причина за раздразнения на очите, алергии, астма и други респираторни заболявания. Много от здравословните рискове, които се асоциират с лошото качество на въздуха в жилищните и търговските помещения, които обитаваме могат да бъдат намалени до голяма степен и дори напълно елиминирани с правилна инсталация на системата и редовна поддръжка

Особености на профилактиката на климатични системи

prophylaxis Всички собственици на климатици не трябва да забравят, че почистването на прахосъбиращите филтри на вътрешното тяло трябва да се прави често – на всеки две седмици, за да се подсигури правилната и ефективната работа на уреда. Важно е обаче ежегодната профилактика на Вашия климатик да се извършва от квалифицирано лице, за да се избегнат евентуални повреди на уреда или пък аварии и риск за Вашето здраве. Освен това за отчитането на някои работни параметри на уреда са необходими специални уреди и приспособления.

Ежегодната профилактика на климатика включва цялостна оценка за състоянието и ефективността на уреда, както и почистване на външния и вътрешния топлообменник. Въздушните филтри се почистват и дезинфекцират. Почистването е от особено голямо значение за запазване на мощността на уреда, както и за отстраняване на всякакви неприятни миризми, причинени от цигарен дим, мухъл, домашен прах. В случай, че климатикът е слабо замърсен, се прави частична профилактика, но при по-силно замърсени уреди се налага цялостно демонтиране и почистване. Друга част, която се нуждае от редовно почистване са лопатките на турбината, за да се поддържа ефективността им и да се избегнат високите сметки за електроенергия.

Според производителите на различните марки климатици на пазара, възможното изпаряване на хладилния агент – фреона в атмосферата варира от 0 % - 0,5 % до 15 % - 20 %. Поради тази причина, годишните профилактики на климатиците включват допълване на системата с хладилен агент. Отсъствието на хладилния агент в системата може да бъде основна причина за непоправими повреди. Освен това се измерва работно налягане и температурата на изпарение на фреона.

Не на последно място, нашите техници проверяват електрическите връзки в системата. Дренажната система също се преглежда и почиства.

Пълната профилактика на климатичната система включва демонтирането на уреда и транспортирането му до сервизната база, където се третира и почиства цялостно системата. След това се доставя на клиента, монтира се обратно и се замерват техническите показатели.

Мега Електроникс извършва профилактика и абонаментна поддръжка на всички марки, които предлага на пазара: Daikin, Fujitsu General, Mitsubishi Heavy Industries, Hitachi, LG, Panasonic, Midea, Treo, Nippon, Samsung, Toshiba, и др. Важно е също така да отбележим, че разполагаме със собствени висококвалифицирани екипи от техници и не разчитаме на външни изпълнители.

Цени на услугите профилактика и абонаментна поддръжка от Мега Електроникс

Моля да обрънете внимание, че посочените по-долу цени включват почистване на вътрешен и външен топлообменник и дозареждане с фреон.
  • Профилактика на климатици в частни домове – 45,00 лв.
  • Профилактика на професионален клас климатици – таванно-подови, колонни, касетъчни, канални – 90,00 лв.

Мега Електроникс предлага отстъпки за по-големи обекти, които се определят от броя на климатичните системи, както и при сключване на договор за абонаментна поддръжка.

Свържете се с Мега Електроникс

В заключние, бихме искали да отбележим, че редовната професионална поддръжка на климатичните системи във Вашия дом или търговско помещение са от първостепенно значение, тъй като тя намалява рисковете от здравословни проблеми и Ви спестява разходи по високи сметки за електроенергия или необходимостта от закупууване на чисто нов уред. Осигурете чиста и здравословна среда във Вашия дом, офис и търговско помещение на достъпна цена, избирайки Мега Електроникс! За допълнителна информация относно услугите профилактика и абонаментна поддръжка, предлагани от Мега Електроникс, не се колебайте да ни потърсите на тел. 02/4219577 и 02/4687947 или 0893 645 726 и 0894 343 150 или да изпратите вашето запитване тук. Ще се радваме да Ви бъдем полезни в случай, че се интересувате от надеждна профилактика и абонаментна поддръжка на климатиците във Вашия дом или офис.