0 700 80 006

Ценова листа за стандартен монтаж

Климатици Високостенен тип

Мощност на климатика9000 btu - 14000 btu18000 btu - 24000 btuнад 24000 btu
Стандартен монатж на климатик - до 3м. тръбен път 160 лв. 180 лв. 300 лв.
Удължение след 3м. тръбна рамка - л.м. 35 лв./м 35 лв./м 45 лв./м
Вкопаване на тръбен път 30 лв./м 35 лв./м 35 лв./м
Кабел канал PVC 60/60 15 лв.
Кабел канал PVC 16/16 5 лв.
Удължение на захранващ кабел 5 лв./м

Климатици „Колонен“, „Касетъчен“ и „Таванно-подов“ тип

Мощност на климатика18000 btu - 30000 btu36000 btu - 48000 btu48000 btu - 90000 btu
Стандартен монатж на климатик - до 3м. тръбен път 220 лв. 270 лв. 370 лв.
Удължение след 3м. тръбна рамка - л.м. 35 лв./м 35 лв./м 45 лв./м
Вкопаване на тръбен път 30 лв./м 35 лв./м 35 лв./м
Кабел канал PVC 60/60 15 лв.
Кабел канал PVC 16/16 5 лв.
Удължение на захранващ кабел 5 лв./м
* Извън населени места - транспорта се заплаща - 1 лв./км.
** Безплатен оглед се извършва само при закупуването на климатизатор от гамата, която ние предлагаме

Стандартен / Безплатен монтаж включва:

Тръбен път + изолация до 3 л.м.
Комуникационен и захранващ кабел до 3 л.м.
Дренажен маркуч до 3 л.м.
Стойки - 1 бр. Г-образни
Крепежни елементи
Един отвор за тръбен път

 

Ценова листа за допълнителни монтажни дейности

МОНТАЖНА ДЕЙНОСТЦЕНА 
 Вкопаване на тръбен пакет е тухлена стена до 4м       35лв
 Вкопаване на тръбен пакет в бетон до 2м 35лв
 Работа по външна фасада на сграда над 3м. и до 7м. - висока стълба 30лв
 Монтаж на климатик на етаж над 3-ти в сграда без асансьор 5лв/бр
 Допълнителна дупка във втора стена 30лв
 Сваляне на стъклопакет 40лв
 Оглед за монтаж 20лв
 Монатж на климатик с автовишка 180лв
 Повикване на технически екип без основателна причина (проблем с дистанционното, неспособност на клиента да управлява системата и др.) 20лв
 Производство и монтаж на кондензна вана с нагревател и термостат 120лв
 Производство и монтаж на нестандартни стойки 40лв
 Монтаж на два етапа (предварително полагане на тръби) 30лв
 Удължаване дренаж на външното тяло с гофриран маркуч 5лв
 Преместване на климатична система, при наличие на съществуващ тръбен път 140лв

 

DaikinБлагодарение на климатичните системи, ние сме способни да контролираме температурата, влажността и циркулацията на въздух в помещенията, които обитваме. Климатиците имат доказано положителен ефект върху човешкото здраве, поради факта, че са снабдени с оборудване, което пречиства въздуха от прах, дим и допринася за една по-чиста и здравословна среда. Настоящата статия има за цел да опише накратко стъпките и спецификите при монтажа на климатични системи.

Позициониране на вътрешното и външното тяло на климатика

Toshiba Първата стъпка, която трябва да предприемете при монтаж на климатична система е определянето на местоположението на телата на уреда. На пазара съществуват няколко различни типа климатични системи, но в общи линии основният принцип на разположението им е един и същ. Правилното позициониране на вътрешното и външното тяло е от първостепенно значение. В случай на неправилно монтиране на вътрешното тяло, това може да доведе до намалена ефективност, повишени нива на шума и течение в помещението. Трябва да се отчетат и други особености като капацитет на климатика, количеството слънчева светлина, осветлението и броя на хората типично обитаващи помещението. Трябва да се съобрази насочването на въздушната струя да не е в директен контакт с някое от лицата в стаята. И на последно, но не и по важност място, трябва да се вземе предвид естетичния фактор, т.е. по възможност да се съвместят оптималното функциониране на уреда и естетичния ефект от присъствието му в стаята.

Външното тяло на климатика трява да се монтира на място, което е удобно за достъп при нужда от ремонт и поддръжка. Също така трябва да се избере максимално дискретно място, за да не се нарушава прекалено много външната визия на сградата. Вземете под внимание и климатичните условия, и осигурете добра защита от слънце, дъжд и вятър, тъй като те оказват пряко влияние върху дълготрайността на системата и ефективното й функциониране.

Набор от приспособления и инструменти, необходими за качествен монтаж на климатична система

PanasonicЗа да подсигурите безопасното и ефективно опериране на климатика е нужно да прибегнете до услугите на специалистите в тази област. Съветваме ви да си спестите неприятностите и загубите причинени от решението да инсталирате сами новозакупения климатик. Доверете се на професионалистите от екипа на Мега Електроникс и се насладете на безпроблемна инсталация.

За целите на висококачествения монтаж на всяка климатична система, ще имате нужда и от набор от професионални инструменти и приспособления за монтаж, както и медна тръба и изолация, изпълняващи съответните условия и изисквания. Основните елементи, които съставят климатичната система изискват качествени медни тръби, за да изпълянват функциите си по-ефективно. Медните тръби са от първостепенно значение за разпределението на течностите, използвани в кондензаторите и евапораторите, които съставят основна част от системата.

Panasonic Други елементи, необходими за извършването на монтажа са качествена стойка, отговаряща на изискванията за сигурност и надежност, както и крепежни елементи и консумативи като бандажна лента, ПВЦ лепенка и гумени антивибрационни тампони.Вътрешното и външното тяло на климатика са свързани чрез медна тръба, през която преминава хладилния агент. Двете тела на системата трябва да бъдат надеждно закрепени и свързани. Монтажът на климатик включва медната тръба, което е основната причина за сравнително високите цени на тази услуга. Сред преимуществата на този материал са трудното стареене, както и бавната промяна на параметрите му.

Особености при монтажа на климатик

Едно от първите неща, които трябва да съобразите при монтиране на външното тяло на по-високо от вътрешното е предвиждането на т.нар. U-коляно, още известно като „маслен трап”.  

Друга важна стъпка от процеса на монтажиране на климатична система е правилното отвеждане на конденза. Необходимо е да се предвиди подходящо място за този процес, така че, вашата климатична система да не пречи на съседи или други обекти в близост.  

Охлаждането от климатици през летния сезон се дължи на отвеждането на влагата от помещението. Колкото по-влажно е едно помещение, толкова по-силно е усещането за топлина. Климатичните системи успяват да отведат тази влага навън и така се създава усещането за прохлада. Интересен факт е, че един климатик успява да отведе до няколко литра вода вън от помещението. Кондензиралата вода се събира във ваничка, намираща се във вътрешното тяло на климатика. С помощта на специално приспособен маркуч, тя бива отведена вън от стаята.  

Следващата стъпка от процеса на монтаж включва т. нар. „вакуумиране на системата”. Тази процедура отнема средно 20-тина минути, а точната й продължителност зависи от тръбния път и вакуум-помпата. Представлява проверка на пропускливостта на системата, или нейната херметичност. Изпускането на малки количества фреон не може да бъдат индикирани посредством този тест, но като цяло той показва дали има загуби на топлинна мощност.  

На последно място се извършва т. нар. тестови пуск, проверяващ функционирането на уреда в режим.