0 700 80 006

Монтаж на Бойлери

Бойлери Идеалния варянт за топла вода е ако сте съвзани с Топлофикация но дори и тогава е хубаво да разполагате с резервен план. Електрическите бойлери от 40, 60, 80 , 100 , 120 л. и тези, които затоплят на момента течаща вода са най-добрата алтернатива на централната топла вода. Инсталирането и подмяната на такива уреди в дома ви е задължително да бъде извършено от специалист водопроводчик който да разполага с необходимите инструменти. Ние ще се съобразим с вашите изисквания и възможности като ви помогнем да изберете най-подходящия бойлер за дома ви.

Частите на електрически бойлер, са достъпни и лесно могат да бъдат подменени от професионален водопроводчик, ако не са в изправност. Мега Електроникс ви предлага качествени услуги за вашия дом дома.

Цените за монатаж на бойлери са подадени без включени меки връзки,  съединения и спирателни кранове като необходимия брой матеряли се определя на масто поради това ,че всеки монтаж е строго специфичен и не може да бъде предположено точно колко матеряли ще бъдат вложени при монтажа.Както има и възможност при демонтажа на стария Бойлер да бъдат използвани някой от съединенията за монтаж на новия Бойлер.

Град
Цена на монтаж до 120 л.
Цена на Демонтаж до 120 л.
Видин и Плевен
40 лв.
15 лв.
Пловдив и Пазарджик
45 лв.
София
50 лв.
Велико Търново
40 лв.
Дупница
40 лв.

Можете ли сам да монтирате бойлер в дома си?

Как се извършва самостоятелен монтаж на бойлер и Какво е нужно за монтажа на бойлер?

Ако сте избрали да закупили бойлер за дома си и се чудите - ще можете ли да го монтирате сам или все пак да извикате техник. Не се плашете, няма нищо сложно стига да разполагате със определени инструменти и технически познания. Изберете място за него съобразно габаритите на избрания бойлер. После се заемете с измерването на закрепващите елементи на задната страна на бойлера (които са 2 или 4)  и маркиране на местата, където ще се намират отворите за дюбелите.

Имайте предвид, че бойлера трябва да бъде точно нивелиран за да няма отклонения при нормаланата му работа след това.Ако мястото където ще бъде поставен водонагревателя е облицовано с плочки пропоръчително е да закупите специална бургия, наподобяваща копие, която ще ви помогне да запазите плочките цели, без пукнатини и наранявания. След това подберете диаметъра на бургията, с която ще пробиете дупките за дюбелите (те се предоставят в комплект с водонагревателя, а може и да се закупят в железарските магазини, като предварително се информирате от продавача за каква тежест за изчислени). След като сте пробили дупките и сте поставили бойлера на стената, сега  трябва да подсигурите подаването на студената вода към бойлера и отвеждането на горещата към инсталацията.Тоест нужно е след водомера за студената вода и обратния клапан  да вмъкнете тройник и да го свържете с тръба (най-често PVC).

Тръбата от своя страна се свързва с водонагревателя.Между белязания със синьо отвор на бойлера (с предварително намотани кълчища) и РVC-тръбата се разполагат предпазно-изпускателен клапан , който най-често върви в комплект с бойлера и спирателен кран .Или реда на сврързване е следният:Водомер за студена вода - обратен клапан - тройник - РVC-тръба - предпазно-изпускателен клапан - спирателен кран - белязан със синьо отвор на бойлера.Между другото не е задължително спирателния кранът да се постави непосредствено до бойлера - може и след тройника.Вариантът за горещата вода е същият, но без предпазно-изпускателния клапан. Има обаче един ВАЖЕН МОМЕНТ. Ако нямате гореща вода, въпреки че крана е отворен, това значи, че нагрятата от вашия бойлер вода изтича към съседите ви, поради липсата на обратен клапан след крана за горещата вода или водомера.В случай, че решите да ползвате бойлера постоянно, може да премахнете крана за горещата вода.

За монтажа на бойлера са необходими следните инструменти:
Материали за монтажа:
 • Бормашина
 • Дрелка или преходник към бормашината за бургиите
 • Бургия за плочки
 • Тръбен ключ  2 бр.
 • Ключ тип "френски" 1 бр.
 • Може да ви потрябва Ъглошлайф
 • Ролетка и молив
 • Бургия за бетон
 • КълчищаКалибратор (за PVC-тръби)
 • Ножици (за PVC-тръби)
 • Водопроводна тръба (PVC, полипропиленова, медна или някаква друга)
 • Спирателен кран  2 бр.
 • Тройник 2 бр.
 • Муфи за свързване на тръби 4 бр.
 • Предпазно-изпускателен клапанНипел 2-4 бр.
 • Еластична тръбичка с определена дължина
 

В зависимост от ситуацията може да ви потрябват допълнителни материали и инструменти.

Ако решите, че е много сложно, че никога не сте се захващали с подобно нещо, или пък не ви се иска да закупите някои от монтажните инструменти, които няма да си ви необходими в бъдеще, тогава извикайте техник - нас, например – екипът на Мега Електроникс с радост ще ви посети и монтира вашия нов бойлер като дори може и да го доставим.