Индивидуално обслужване
0700 80 006

Икономично отопление и охлаждане с климатик

Публикувано на 09/03/2023

Климатикът е основен спътник в съвременния  начин на живот. Има няколко лесни стъпки, които да помогнат за спестване от сметките за електроенергия и намаляване на въглеродния отпечатък.  Запознайте се с практични начини за увеличаване на енергийната ефективност този уред.

Изберете енергийно ефективен климатик

Първата стъпка за пестене на електроенергия от  вашия климатик е  изборът на  енергийно ефективен модел. Потърсете климатици,  сертифицирани  като ENERGY STAR. Те  са проектирани  като по-ефективни от конвенционалните модели.  Освен това използват по-малко енергия и могат значително да намалят разходите ви.

Настройте правилно термостата

Това действие е решаващ фактор за енергийната ефективност.  Поддържайте комфортна температура, но избягвайте прекомерното охлаждане или затопляне на помещението. Идеалният температурен диапазон за вашия термостат е между 22°C и 24°C. Можете също така да използвате програмируем термостат за автоматично регулиране. Той е удобен,  когато не сте в стаята.

Използвайте таванни вентилатори

Те са отличен начин да се задвижи циркулярно въздуха. Също така и да направите вашия климатик по-ефективен. Като използвате таванни вентилатори в комбинация с вашия климатик, можете да повишите температурата на  термостата с няколко градуса. Така намалявате количеството енергия, което климатикът трябва да използва.

Редовна поддръжка

Тя е от съществено значение. Освен това  се гарантира, че  климатикът работи ефективно. Уверете се, че  сменяте редовно въздушния филтър и  търсете  специалист за преглед поне веднъж годишно. Това ще ви помогне да поддържате вашия климатик в отлично състояние. Освен това  ще намалите консумацията на енергия и ще удължите живота му.

Изолирайте сградата

Изтичането на въздух може да накара вашия климатик да работи по-интензивно и да консумира повече енергия. Уверете се, че сте запечатали и изолирали всички източници на въздушни течения, като например  прозорци и врати.

Увеличаването на енергийната ефективност на вашия климатик е  сравнително лесно. Това  може да ви помогне да спестите пари от сметките си за енергия. Следвайки тези практически стъпки, ще се радвате на комфортна вътрешна среда. Същевременно  намалявате  и негативното въздействие  върху природата.

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button