Индивидуално обслужване
0700 80 006

Хибридна термопомпа Daikin Altherma ehybx-av3/evlq-cv-3

Публикувано на 11/01/2020

Над 90 години Daikin разработва широко приложими решения за отопление, вентилация и климатизация, които да осигуряват перфектен климат и комфорт с нисък разход на енергия и намалено въздействие върху околната среда.

С цел оптимизиране на енергийната ефективност, независимо от външните температури Daikin създаде хибридна термопомпа. Тя е предназначена за отопление, охлаждане и битова гореща вода, като съчетава възобновяема термопомпена технология „въздух-вода“ с кондензна техника на газов котел.

Хибридната термопомпа е произведена по иновативна автоматична технология, която избира и определя най-икономичната и енергийно ефективна комбинация на база цените на енергията, външните температури и вътрешния топлинен капацитет. Тя може да работи в режим на термопомпа, на газов котел или едновременно двата режима, като винаги избира най-оптималния вариант и спестява до 35% повече енергия.

  • Работа в термопомпен режим – оптимизира текущите разходи при умерени външни температури и достига енергийна ефективност до А+++
  • Работа на газ – когато външната температура спадне драстично се превключва автоматично само на работа на газ.
  • Работа в хибриден режим – при необходимост от високо топлинно натоварване или за постигане на максималната ефективност при текущите условия както газовият котел, така и термопомпата работят едновременно по най-икономичния начин. Интензивността на водния поток ще се регулира автоматично, за да се осигури възможност за намаляване на температурата на водата, преминаваща от радиаторите към термопомпата и по този начин да се увеличи ефективността на термопомпата. Точното време на превключване от режим на термопомпа в хибриден режим зависи от характеристиките на къщата, цените на енергията и настройката за необходима вътрешна температура.

Хибридните термопомпи са подходящи за ремонти и подмяна на стари котли. Те се отличават с компактна конструкция. Хибридната термопомпа Daikin Altherma изисква минимално място за монтаж и се включва безпроблемно към съществуващите радиатори и тръбопроводи. По този начин можете да се възползвате от енергийната ефективност на термопомпите, без да се налага да се замените цялата система.

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button