Индивидуално обслужване
0700 80 006

Carrier придобива доставчика на климатични решения Viessmann

Публикувано на 12/05/2023

Компанията за ОВК, хладилни и устойчиви строителни решения Carrier обяви серия от ходове, насочени към развитие на възможностите за климатични и енергийни решения. Една от най-големите новини е, че Carrier продобива Viessmann Climate Solutions – производител на термопомпи и решения за отопление, фокусирани върху устойчивия енергиен преход.

Наред с планираното отделяне на бизнеса си с противопожарна сигурност и търговски хладилни шкафове, Carrier заяви, че ходовете ще позиционират компанията като "световен лидер в интелигентните климатични и енергийни решения".

Описвайки придобиването на Viessmann Climate Solutions като "възможност за промяна на играта", председателят и главен изпълнителен директор на Carrier Дейвид Гитлин заяви, че сделката идва в момент, когато "изменението на климата, изискванията за устойчивост и геополитическите фактори водят до безпрецедентен енергиен преход в Европа".

Гитлин добави:

"Ускорен от правителствените регулации и стимули, преходът създава значителна, дългосрочна възможност за растеж. Viessmann Climate Solutions е уникално позиционирана да се възползва от тази възможност със своята първокласна марка, силно диференциран канал за дистрибуция и иновативни продуктови предложения."

Viessmann Climate Solutions е най-големият сегмент на частната компания Viessmann Group. Приблизително 70% от бизнеса се състои от термопомпи – бързо развиващи се като ключово енергийно ефективно и щадящо климата алтернативно решение за пещи и климатици – както и свързаните с тях аксесоари, слънчева енергия и батерии.

Миналата година Viessman обяви плановете си да инвестира 1 милиард евро за разширяване на производството си и лаборатории за научноизследователска и развойна дейност за зелени климатични решения в продължение на три години, с особен акцент върху термопомпите.

Макс Висман, главен изпълнителен директор на Viessmann, заяви:

"Нашата цел е да създадем жилищни пространства за поколения напред. Глобалният обхват на Carrier, широкото продуктово портфолио, финансовата сила и споделеният ангажимент за устойчивост ще позволят на нашия бизнес с климатични решения да се възползва напълно от нашето иновативно, интегрирано предлагане на решения и да увеличи максимално въздействието ни върху независимия енергиен преход в Европа."

Придобиването и планираното отделяне бележи последния от поредицата фокусирани върху подобряване на климата ходове за Carrier. През 2020 г., след отделянето си от United Technologies Corporation, Carrier обяви целта си да помогне на клиентите си да избегнат повече от 1 гигатон емисии на парникови газове до 2030 г. По-рано тази година компанията добави нова цел за устойчивост, за да постигне нетни нулеви емисии по цялата си верига на стойността до 2050 г., включително както преките оперативни, така и непреките емисии.

Гитлин добави:

"Придобиването на Viessmann Climate Solutions и планираното излизане от Fire & Security and Commercial Refrigeration допълнително ще опрости нашето бизнес портфолио и ще ускори стратегията ни за утвърждаване на Carrier като световен лидер в интелигентните климатични и енергийни решения."

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button