Индивидуално обслужване
0700 80 006

AAF AstroPure 2000 - въздухопречиствател на Daikin за намаляване рискове от SARS-CoV-2 в търговски помещения

Публикувано на 26/03/2021

По време на пандемията от коронавирус е необходимо в затворени помещения - магазини, офиси, ресторанти, хотели, училища и болници да се осигурява безопасна среда. Като решение за тази потребност Daikin Central Europe предлага нов мобилен въздухопречиствател от American Air Filter (AAF), член на Daikin Group - AAF AstroPure 2000. Той е  предназначен за комерсиална употреба, като допълнително устройство за по-добро качество на въздуха в помещенията и намаляване на риска от потенциалното предаване на SARS-CoV-2.

Подаването на чист въздух чрез редовна вентилация е важна мярка срещу разпространението на заразното заболяване. Използването на вентилационни системи с подходящи филтри и технология за пречистване на въздуха допълнително повишава качеството му в помещенията. Това се счита за ефективна алтернатива на вкарването на чист въздух чрез отваряне на прозорци, което може да бъде затруднено - особено в студения сезон.

Карл Ливенс, управляващият директор на Daikin Central Europe споделя: “Daikin е една от малкото компании в глобален мащаб, която да доставя до 90% необходимото оборудване за по-добро качество на въздуха в помещенията. По този начин ние предлагаме решения за всяка стая и размер на сградата - без значение дали говорим за преоборудване или ново оборудване. От февруари 2021 г. ние допълваме нашето обширно портфолио с новия пречиствател на въздух AAF AstroPure 2000 за търговски среди като училища, офиси, болници, ресторанти или магазини в 15 от нашите централно-европейски пазари “.

Вентилация за по-добро качество на въздуха

По време на пандемията от корона вирус вентилацията стана още по-значима. „Сега не е достатъчно само да имаме вентилационна система, която да вкарва свеж въздух в сградите. Също така е от решаващо значение вентилационните системи да бъдат проектирани адекватно да въвеждат правилното количество свеж въздух в сградата, като същевременно се извеждат потенциално замърсеният въздух от помещенията. Но ако няма налична подходяща вентилационна система, препоръчваме вкарване на свеж въздух чрез отваряне на прозорци, допълнено от използването на вътрешни сензори за качество на въздуха и въздухопречистватели за почистване на вътрешния въздух чрез рециркулация, използвайки високоефективна филтрация и доказаната технология на Flash Streamer на Daikin".

В днешно време много сгради не са оборудвани с вентилационни системи и преоборудването на по-стари системи често може да бъде трудно: „Поради необходимите корекции на съществуващия дизайн на каналите, това може да бъде сложен и продължителен процес, свързан с високи инвестиционни разходи. В такива случаи новият AAF AstroPure 2000 е лесен начин за осигуряване на по-добро качество на въздуха в помещенията“ разяснява Мерт Гьонлюзен, отдел Бизнес Развитие Приложни Системи в Daikin Central Europe.

Въпреки това отварянето на прозорци, социалното дистанциране и носенето на маски за лице все още са много важни мерки срещу прекия риск от инфекция с SARS-CoV-2.

AAF AstroPure 2000 за високоефективна филтрация

За по-добро качество на въздуха в търговските помещения AAF AstroPure 2000 комбинира пречистване на въздуха с HEPA филтър и бактерицидно UV лъчение.

Самостоятелен, мобилен уред - позходящ за филтриране за пространства, където са необходими допълнителни и  изключително високи филтрационни характеристики.

С въздушният си  поток от 2000 м3/ч въздухопречиствателят  е подходящ за търговски или обществени помещения до 200 м2. Той може да се използва и като устройство за подналягане, като комбинира най-съвременната HEPA филтрация с опционално налично UV-бактерицидно облъчване (UVGI), за да създаде цялостни решения за чист въздух, отговарящи на всички съответни насоки като VDI 6022 /Сертификатът VDI 6022 се присъжда на вентилационни продукти, които са произведени, за да отговарят на хигиенните стандарти за приложение в болници, фармацевтична индустрия, биологични центрове и др./.

Характеристики на AstroPure 2000:

  • Подходящ за използване в стаята или покрит външен монтаж
  • Проектиран с вътрешен вентилатор с променлива скорост (електронен настроен) и филтърни комбинации, отговарящи на определени изисквания за приложение
  • Почти безшумна работа чрез двойно изолираща стена
  • Самостоятелна система за лесно инсталиране, експлоатация и поддръжка
  • Лесен достъп и обслужване на филтрите благодарение на специалния дизайн

Повече за технологията на Daikin Flash Streamer ?

Технологията Flash Streamer е разработена от Daikin през 2004 г. Тя е създадена с цел окислително разлагане на вредни вещества. Разрядът на Flash Streamer е вид плазмен разряд, който включва  иновативна технология за пречистване на въздуха, генерираща високоскоростни електрони. Масивният Flash Streamer разряд атакува вируси, плесени, бактерии, алергени и опасни химични вещества, като разгражда повърхностните им протеини, които след това се унищожават чрез окисляване. Това води до дезактивиране на  вируса. След това разрядът се разпада на безопасни азотни и кислородни атоми и молекули вода. Неговата способност за окислително разлагане е много по-висока от тази на конвенционалния плазмен разряд, използван в стандартните технологии, което води до близо 1000 пъти по-голяма скорост на окислително разлагане. В комбинация с с въздушните компоненти, тези високоскоростни електрони имат способността за мощно окислително разлагане, което непрекъснато премахва миризмите, бактериите и замърсителите в помещенията, като например формалдехид.

Технологията успешно дезактивира повече от 99,9% от новия коронавирус (SARS-CoV-2), след облъчване на вируса в продължение на 3 часа.

Твърдението се основава на наскоро проведен експеримент на Daikin Industries Ltd в сътрудничество с професор Шигеру Киуа от отдела по биомедицина на Университета в Токио и с изследователска група, водена от професор Шигеру Морикава от отдела по микробиология на Университета на науката Окаяма.

Ефектите върху продукти, оборудвани с технологията, и ефектите в действителната работна среда могат да се различават от резултата.

Въздухопречистватели Daikin

Ще се радваме, ако потърсите връзка със служителите в нашите филиали

други публикации

Call Now Button